Het nieuwe jaar is weer begonnen. Iedereen wens ik al het beste voor het nieuwe jaar, kortom #debestewensenmensen. Dit is natuurlijk een klein grapje wat komt van de familie nieuwjaarsbijeenkomsten waar je iedereen “persoonlijk” af (ca 100 personen) moest gaan en een hand moet geven. Door met deze uitspraak binnen te komen hoopte ik erop dat men dat goed vond en ik snel met een pilsje in mijn hand stond om zo het nieuwe jaar in te luiden…. #beetjejammer dat vooral de familie dit niet ok vond en ik extra lang iedereen een hand moest geven. Maargoed…. natuurlijk wens ik iedereen het beste toe en laten we er gewoon optimistisch vanuit gaan dat 2020 een fantastisch jaar gaat worden en dat niets ons tegen kan houden om alle gestelde doelen te halen.

Dat 2020 voor ons goed start is in ieder geval duidelijk. We gaan starten met veel projecten rondom het vastleggen van (interne) kennis. Dit proces is altijd een spannend traject waarbij je vooraf zeker weet dat je iets tegen gaat komen waaraan we niet hadden gedacht. Dit is erg leuk, anders is het maar saai en kunnen andere mensen dit ook 😊. Ook kennisboriging en kennisdeling staat in 2020 hoog op de agenda. Momenteel gaan we starten met projecten rondom het vastleggen en delen van kennis rondom rubbertechnologie, (koel) smeermiddelen, vervaardigen van hardmetaal, en meetmiddelen. Daarnaast hebben we een aantal leerlingen die in Januari 2020 hun eindexamen CNC verspanen (niv 3) gaan doen en ook weer nieuwe leerlingen die gaan starten. Nieuwe lange trainingstrajecten rondom tekeninglezen, meten en vorm- en plaatstoleranties en gaan we starten met het nieuwe MKB-Idee project samen met BMO rondom (mijn oude liefde) leren met 3D gaming tools, Industry 4.0 practisch inzetten met partners zoals Sandvik en Mitutoyo.  Als klap op de vuurpijl (om toch een beetje in nieuwjaar terminologie te blijven) gaan we in maart 2020 beginnen met lascursussen en constructie bankwerken en. Dit zijn we momenteel aan het ontwikkelen met partners (VVS en MCB). Hiervoor gaan we het gebouw een beetje verbouwen en gaan we uitbreiden met een aantal m2.

Erg gaaf, maar ook spannend allemaal. We moeten vooral opletten dat we niet te hard gaan. Met ons totaalconcept hebben we een behoefte in de markt aangeboord, dat is zeker. Nu is het zaak om gefocust en structureel aan de juiste projecten te werken.