Open avond 24 februari 2022

MBO opleidingen CRAFT Education

Van 18.00 tot 20.30u

nnnnnnnnnnnnnnnnn

24 februari 2022 houdt CRAFT-Education een open avond voor huidige examenkandidaten en zij-instromers. Wij willen graag laten zien hoe mooi dit vak is en wat wij je kunnen bieden. Ben je graag bezig met techniek, dan is deze open avond voor jou!

nnnnnnnnn

Wat kun je deze avond verwachten? tijdens deze open avond laten wij jou kennismaken met CRAFT-Education en met onze opleidingen en cursussen. CRAFT-Education is een particulieren onderwijsinstelling waar individueel en persoonlijk onderwijs boven aanstaat.

Met welke opleidingen kan ik kennismaken? Je kan kennis maken met al onze MBO opleidingen. Wij hebben meerdere opleidingen, zo zit er voor iedereen wel iets tussen. De opleidingen worden hier beneden kort toegelicht en zijn ingedeeld op niveau:

Niveau 1:

• Opleiding:
Assistent procestechniek

De Assistent procestechniek werkt in zeer uiteenlopende sectoren binnen de proces- en maak-industrie. Wij focussen ons hier vooral op de maakindustrie. Je werkt met bijv verspanende machines en zorgt ervoor dat de productie blijft lopen. Je ondersteund je collega’s waar je kunt en leert zo dit mooie vak.

Deze opleiding is een perfecte start voor zij-instromers en omscholingstrajecten.

Niveau 2:

• Opleiding:
Verspaner (vervolg op procestechniek)

Tijdens de opleiding tot precisie verspaner leer je de basis van het mooie vak in de metaaltechniek. Je leert op basis van de laatste stand van techniek de basiskennis van het vak. Deze niveau 2 opleiding zorgt ervoor dat je een solide basis hebt voor een goede toekomst. Na deze basisopleiding heb je veel doorstroom mogelijkheden naar een niveau 3 of zelfs niveau 4 opleiding tot verspaningstechnoloog.

Niveau 3:

• Opleiding:
Technisch tekenaar werktuigbouwkunde

Bij de opleiding tot Technisch tekenaar werktuigbouw leer je direct aan de slag gaan met behulp van een CAD-systeem zoals Autodesk Inventor of SolidWorks. Het leren omgaan met deze pakketten is dan één van de hoofdonderdelen van het opleidingsprogramma.Tot in detail teken je het hele product of onderdelen er-van. Daarbij geef je de maten aan en voorzie je de tekening van bijschriften en verwijzingen. Je controleert de tekening en levert die op de voorgeschreven manier aan. Bovendien archiveer je de tekeningen die je maakt. Nauwkeurig en zorgvuldig werken zijn belangrijk om de gewenste kwaliteit te halen.

•Opleiding:
Allround verspaner

De opleiding tot allround verspaner gaat dieper in op de verspaning waarbij je uiteindelijk zelfstandig (semi complexe) nieuwe producten kun opstarten en vastleggen voor vervolgorders. Je bepaalt zelf de werkvolgorde, opspanningen en gereedschappen zelf. Ook programmeer je aan de machine en via CAM software. Deze opleiding is tevens een sterke basis voor de doorstroom naar de opleiding verspaningstechnoloog.

• Opleiding:
Allround plaatwerker

De Allround plaatwerker werkt in de metaalproductenindustrie. Hij bewerkt platen en repareert ze aan de hand van CNC-programma’s. De bewerkte platen worden gebruikt als onderdelen voor verschillende machines en apparaten in de technieksector.

• Opleiding:
Allround constructiewerker

De Allround constructiewerker kan bij verschillende bedrijven in de metaalproductenindustrie werken. Dat kan een constructiebedrijf, een plaatwerkbedrijf of een machine- of apparatenbouwer zijn, maar ook een bedrijf in de scheepsbouw of de transportmiddelenindustrie.

Niveau 4:

• Opleiding:
Verspaningstechnoloog

De verspaningstechnoloog is veel bezig met 24/7 productie, smart industrie en optimaliseren van processen. Bij 24/7 productie hoort proceszeker produceren om stilstand in de nacht of fouten in producten te voorkomen. Daarnaast optimaliseer je bestaande processen door te kijken naar slimmere manieren van verspanen, opspannen en gebruik van gereedschappen. Met deze opleiding ben je klaar voor de toekomst en weet je wat er op jou en je bedrijf afkomt.

• Opleiding:
Werkvoorbereider fabricage

De werkvoorbereider fabricage is werkzaam binnen een productiebedrijf. Hij is de spil tussen de klant en de werkvloer. Zijn taken varieëren van calculeren van producten, het voorbereiden van producten, het inkopen van inkoopdelen en het begeleiden van de orders op de werkvloer of op locatie.

Heb je na het lezen van onze opleidingen interesse gekregen en ben je benieuwd naar meer? schrijf je dan hieronder snel in en dan zien wij jou de 24e!

    Speciaal voor zij-instromers
    Weet je niet of de techniek voor jou geschik is? Wij hebben verschillende mogelijkheden zoals een techniektest of workshops om te kijken of de techniek iets voor jou kan zijn. Ook hier kunnen we je over informeren deze avond.