Tekenaar werktuigbouwkunde

Bij de opleiding tot technisch tekenaar leer je direct aan de slag gaan met een 3D tekenprogramma zoals Autodesk Inventor of SolidWorks. Het leren omgaan met deze pakketten is dan één van de hoofdonderdelen van het opleidingsprogramma. De tekenaar werktuigbouw wordt over het algemeen aangetroffen bij middelgrote en kleinere bedrijven. Het betreft met name toeleverende bedrijven van (half)producten. Hij is meestal werkzaam op de afdelingen tekenkamer, werkvoorbereiding of projectbureau. Hij tekent uiteenlopende producten of onderdelen ervan voor de metaalproductenindustrie, machinebouw of transportmiddelenindustrie. Goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang voor de tekenaar werktuigbouw. Hij communiceert met veel afdelingen en is een belangrijke schakel in het bedrijfsproces. Tevens zijn zorgvuldigheid en kwaliteitsbewustzijn belangrijke houdingsaspecten voor de tekenaar werktuigbouw. Beide bepalen in sterke mate de kwaliteit van de tekening en daarmee de efficiëntie van het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct.

Studieduur en start

De opleidingsduur is afhankelijk van het tempo van de lerende. Over het algemeen rondt een leerling deze opleiding binnen 1 jaar af.

De start van de opleiding is flexibel en kan wekelijks beginnen.

Wilt u meer informatie over de opleiding tot technisch tekenaar, neem direct contact op met een van onze specialisten via 0493-242 114. Een mail sturen kan ook: info@craft-education.nl

Onderstaand een overzicht van de modules die verzorgd worden tijdens de opleiding.

Technische modules:

  1. Bedrijfsorganisatie
  2. Basis computervaardigheden
  3. Technisch tekeninglezen
  4. Communicatie
  5. Basis 3 D tekenen
  6. Materialenkennis
  7. 3D tekenen gevorderden WTB
  8. 3D tekenen gevorderden plaat/constructie

Algemene modules:

  1. Nederlands
  2. Rekenen

Alle modules zijn voorwaardelijk voor diplomering.