Opleiding Werkvoorbereider fabricage

Een goede voorbereiding is het halve werk, misschien wel meer dan dat. De persoon die al het werk voorbereidt voor een fabricageproces is het middelpunt van het bedrijf. Het organiseren van materialen en middelen, contact met de werkvloer en de klant over productiemethode, kosten en calculaties. Kortom, de werkvoorbereider is de SPIL van de organisatie.

Bij de opleiding tot werkvoorbereider is de opleiding gecentreerd rondom 5 hoofdmodules waar het gaat om je werkvoorbeidingsfunctie binnen het bedrijf. Alle aanvullende modules zijn ervoor om deze modules zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Binnen de opleiding werkvoorbereiding leer je naast calculeren, arbeidsstudie ed. ook omgaan met een 3D tekenpakket zoals Autodesk Inventor of SolidWorks. Deze pakketten beginnen een steeds belangrijkere rol te spelen binnen het maakproces.

Wilt u meer informatie over de opleiding tot werkvoorbereider, neem dan  contact op met één van onze specialisten via 0493-242114. Een mail sturen kan ook: info@craft-education.nl

Onderstaand een overzicht van de modules die verzorgd worden tijdens de opleiding.

Technische modules:

 1. Bedrijfsorganisatie
 2. Basis computervaardigheden
 3. Technisch tekeninglezen
 4. Communicatie
 5. Basis 3D tekenen
 6. Materialenkennis
 7. 3D tekenen gevorderden WTB
 8. 3D tekenen gevorderden plaat/constructie
 9. Computervaardigheden voor gevorderden
 10. Begeleiding uitvoeringsproces
 11. Arbeidsstudie
 12. Calculatie

Algemene modules:

 1. Nederlands
 2. Rekenen
 3. Engels

Alle modules zijn voorwaardelijk voor diplomering.