Cursus Technisch Tekeninglezen nu ook in Pools en Engels  introductie afbeelding
Cursus Technisch Tekeninglezen nu ook in Pools en Engels
Home » Nieuws » Cursus Technisch Tekening...

Het Nederlands beroepenveld kent verschillende anderstalige werknemers. Wij spelen hier op in door onze cursus Technisch Tekeninglezen ook aan te bieden in het Engels en in het Pools. De vertaalde cursus bestaat alleen uit het E-learning deel en zal dan ook niet op locatie gegeven worden. In het Nederlands wordt deze cursus wel aangeboden als E-learning en als dagcursus.

Technisch tekeninglezen

Een technische tekening lezen. Het lijkt simpel maar dat is het zeker niet. De basis voor iedere technische opleiding is het kunnen lezen en juist interpreteren van een technische tekening. In deze cursus wordt uitgelegd welke elementen op een technische tekening voorkomen. Er wordt ruim aandacht besteed aan het kunnen visualiseren van een 2D naar een 3D product en andersom. Daarnaast worden de regels die de opbouw van een technische tekening bepalen uitvoerig besproken. Denk hierbij aan maatvoering, lijnsoorten, doorsneden, schalen, ruwheidstekens, lassymbolen en een basis in vorm- en plaatstoleranties.

Tekeninglezen praktijk

De cursus Technisch tekeninglezen praktijk simuleert praktijkvoorbeelden. Deze tekeningen zijn niet exact volgens de norm getekend, maar de vakmensen op de werkvloer moeten vaak wel met dit soort tekeningen werken. Iedere tekening bevat een aantal vragen welke de cursist bewust maken van de zaken die je op een technische tekening tegen kunt komen. Denk hierbij aan rekening houden met laagdiktes, nabehandelingen en tolerantieberekeningen. Deze cursus is een aanvulling op de cursus Technisch Tekeninglezen.

Beide cursussen (in het Nederlands) zijn te volgen op locatie op dinsdag van 13.00-21.30 uur en op woensdag en donderdag van 09.00-16.00 uur.

De (Nederlandse) cursus Technisch Tekeninglezen is nog steeds *gratis beschikbaar bij De Metaal Leert Door (DMLD).