In gesprek met: Frank Gevers Managing Director at SBBV Sandvik  introductie afbeelding
In gesprek met: Frank Gevers Managing Director at SBBV Sandvik
Home » Nieuws » In gesprek met: Frank Gev...

Samenwerken is leuk. En nodig!

“De voldoening in SAMEN een doel behalen en dan onderweg ook nog plezier hebben, is het mooiste wat er is”, zegt Frank Gevers. Dit is iets wat dan ook echt leeft bij gereedschapsleverancier Sandvik. De medewerkers van Sandvik voelen zich direct betrokken bij het succes van hun klanten. Als het hen goed gaat, gaat het ons ook goed, is het credo.

Kennis, kunde én visie delen
Frank Gevers zegt: “Als toeleverancier in een niche markt is het belangrijk om je klanten te koesteren. Wij denken dat we dat het beste kunnen doen door ze actief te helpen met het optimaliseren van hun verspaningsproces. Wij adviseren ze op maat over natuurlijk tooling, maar ook over automatisering. Samen lossen we eventuele knelpunten op. Juiste keuzes maken gaat niet zonder kennis, kunde én visie, dus daarom praten wij actief over de toekomst van de branche. En willen we daar als kwalitatieve toeleverancier in voorop lopen. Onze gereedschapsfabriek in Gimo is daar een mooi voorbeeld van.”

Verschuiving van machineoperator naar procesoperator
De omvang en marktfocus van Sandvik geeft hen het voordeel dat ze signaleren wat er wereldwijd speelt in de branche, bij producenten, machinebouwers, materiaalleveranciers, onderwijs, ... kortom bij iedereen die professioneel en kwalitatief actief is in de verspaningswereld. “De wereldbevolking neemt toe en we zien een steeds toenemende consumptie van goederen. Aan de andere kant zijn er steeds minder vakmensen om deze producten te maken. Er zijn twee mogelijke oplossingen voor dit probleem te weten ‘meer uren maken’ of ‘slimmer werken’. Wij zetten in op ‘slimmer werken’. In de wereld is een duidelijke tendens zichtbaar dat één operator meerdere machines gaat aansturen, het ontstaan van de procesoperator. Om zo’n productieproces te realiseren, en daarna verder te optimaliseren, moet je gebruik maken van innovaties zoals robotisering, automatisering en artificial intelligence. Bovenal heb je daarnaast actuele kennis van zake, en dus eigentijdse scholing, nodig. Alleen door een goede samenwerking tussen alle betrokkenen maken we deze verandering een succes”, zegt Frank Gevers.

Samen scherp blijven
De wereld is continu in beweging. Veranderingen gaan in een razendsnel tempo. Weinig is stabiel, dus bij de tijd blijven, heroverwegen en bijsturen is uitermate belangrijk. Frank Gevers vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat we samen kritisch blijven, is de huidige visie van Sandvik wel de juiste? Wij zijn van mening dat je daar alleen maar achter komt door elkaars visies te bediscussiëren en constructief samen te werken. Samen maak je het beste plan voor de toekomst. Goed voorbeeld is het intensieve partnership tussen CRAFT Education® en Sandvik. We helpen en leren van elkaar. Ons is er alles bij gebaat dat onderwijs actueel en van een hoog niveau is. Anders missen we een belangrijke schakel in het veranderproces, de bekwame vakman of -vrouw. CRAFT Education® verzorgt daarom samen met ons verschillende trainingen over een scala van onderwerpen en op allerlei niveaus. Zij bieden de kennis aan in de vorm van e-learnings en als praktijktrainingen bij hen in de werkplaats”