NIEUW! Uniek eigentijds lesmateriaal onder noemer ‘Smart Industry Line’  introductie afbeelding
NIEUW! Uniek eigentijds lesmateriaal onder noemer ‘Smart Industry Line’
Home » Nieuws » NIEUW! Uniek eigentijds l...

Al jaren heeft de branche het over Industrie 4.0, smart industrie, IIoT de fabriek van de toekomst en zo zijn er nog vele namen meer die de revue passeren.

Dit is ook het hoofdthema voor veel toeleveranciers. Vrijwel iedere fabrikant, van machine tot gereedschappen, en softwarebedrijf speelt in op dit thema. Er komen oplossingen, maar vaak enkel voor de eigen (hardware) producten. De klanten van de toeleveranciers, de maakbedrijven, moeten hier iets mee om hun concurrentiepositie en dus bestaansrecht te behouden. Echter weet men vaak niet hoe, of waar ze moeten beginnen.

Met deze uitdaging willen wij de maakbedrijven daarbij gaan helpen. Wij doen dit door nieuw lesmateriaal te ontwikkelen onder de noemer ‘Smart Industry Line’. We ontwikkelen modules waarin we de moderne verspaners wegwijs maken in onze dynamische digitale wereld.


Wat is mijn Industrie 4.0?

De eerste vraag is vaak: wat is Industrie 4.0 (of hoe je het ook wilt noemen)? Is het een automatisering? Is het hardware, of software, of toch iets anders? Vaak bevat het antwoord: iets met data…

Industrie 4.0 is ontzettend breed. Het beperkt zich niet enkel tot een automatiseringsoplossing als een robot, een monitoringsdashboard of een EDI koppeling. En dat maakt het juist voor veel bedrijven lastig. Industrie 4.0 is niet één oplossing, één te bewandelen pad. Dit is voor ieder bedrijf anders. Wat voor het ene bedrijf de beste vervolgstap is, hoeft voor een ander bedrijf niet te zijn.

Wat wel overkoepelend is, is dat het voor veel bedrijven iets nieuws is. Een vaak andere tak van sport. Dikwijls iets met computers en lastige programmeertaal. Natuurlijk zijn er veel softwaremodules die intuïtief werken, maar het gaat om de kennis achter deze intuïtiviteit. Waarom werkt dit zo, waar worden connecties gemaakt, wat wordt overgestuurd? Zonder deze achterliggende kennis blijft het voor de maakbedrijven een andere tak van sport. Het is dus zaak om deze kennis op te doen zodat er gedegen keuzes gemaakt worden, inhoudelijk gespard wordt en ieders creativiteit gebruikt wordt. Met als doel dat de meest optimale en juiste oplossing voor jouw situatie wordt gerealiseerd. Jouw unieke Industrie 4.0 oplossing specifiek voor jouw proces en bedrijf.


Gloednieuwe lesmodule ‘Basis JavaScript’

De eerste stap naar het delen van deze nieuwe kennis hebben we gezet. We presenteren daarom met trots de eerste lesmodule van onze nieuwe ‘Smart Industry Line’ lesmaterialen. De module ‘Basis JavaScript’ is de eerste van (hopelijk) vele modules waarin we de moderne verspaner wegwijs maken in onze dynamische digitale wereld.

De module heeft als doel dat je een deskundige gesprekspartner wordt voor een programmeur of softwareleverancier. Dat je zogezegd samen dezelfde taal spreekt. Wij merkten dat we, naarmate we de JavaScript taal beter begrepen, ook meer mogelijkheden zagen. Samen vind je dan makkelijker de beste oplossing voor jouw situatie.

JavaScript wordt onder meer gebruikt in de postprocessor bij Fusion360. In onze lesmodule ga je hier direct mee aan de slag. Je leert bijvoorbeeld om jouw postprocessor te optimaliseren naar jouw wensen.

Klik hier voor meer informatie over deze module.