Productietechnicus

Productietechnicus

De Productietechnicus (verspanen) maakt onderdelen van gereedschappen en apparaten voor verschillende hightechbedrijven. CRAFT Education uit Deurne, vlak bij Eindhoven, ziet het steeds groter wordende belang van goed opgeleide mensen in dit vakgebied. Daarom bieden wij deze opleiding aan op mbo niveau 4. De opleiding tot productietechnicus bestaat bij ons uit beroepsgerichte en generieke modules.


Welke rol heeft een productietechnicus?

Na het volgen van een opleiding tot prodcutietechnicus ben je breed inzetbaar in dit vakgebied en denk je inhoudelijk mee in het productieproces. Je bekijkt of een product te maken is en adviseert over de manier waarop. Je hebt veel technische kennis, waaronder het lezen van vorm- en plaatstoleranties en gereedschapskennis, en werkt met verschillende soorten meetapparatuur. Naast het inhoudelijke werk zorg je als productietechnicus voor een zo optimaal mogelijk productieproces. Het maken en testen van CNC-programma’s behoort tot de werkzaamheden om producties continu te laten draaien. De technicus heeft een adviserende en probleemoplossende rol en voert deze altijd uit op locatie. De verantwoordelijkheid voor het productresultaat ligt bij deze vakprofessional.


Meld je aan bij ons en start zo snel mogelijk

De opleiding tot Productietechnicus heeft bij ons flexibele startdata. Aan de opleiding kan wekelijks begonnen worden. De opleidingsduur is afhankelijk van het tempo van de lerende. Over het algemeen rondt een leerling deze opleiding binnen 2 jaar af bij een vervolg op niveau 3. Meld je aan voor de opleiding en reken op de jarenlange expertise die CRAFT Education heeft in het onderwijzen van vakgerichte cursussen en opleidingen. Neem contact met ons op voor meer informatie via 0493-242114 of stuur een e-mail naar info@craft-education.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Aanmelden